Real Madrid gick segrande 3-2 efter en hård kamp med Barcelona om att nå finalen i den spanska supercupen

Det kändes som att tidens hjul vändes tillbaka i går kväll. Efter Cristiano Ronaldos och Lionel Messis avgång har lockelsen hos El-Classico dämpats lite. Denna semifinal var dock inte alls tråkig.

Det var fullt av attackerande och fritt flödande fotboll. Real Madrid var publikens favorit på väg in i matchen. Även om Barcelona inte tänkte ge upp så lätt och förlängde matchen till förlängning.

Real Madrids attack visade sig dock vara överväldigande för katalonierna.

Benzema ledde vägen för Madrid i en thriller med 5 mål

Matchen öppnade upp på en häftig ton då båda lagen var ute efter att anfalla. Barcelona visade mer lovande på bollen men Madrid såg väldigt farligt ut på kontringen.

Vinicius Jr var det stora anfallshotet för Real Madrid på vänsterkanten. Han var den som fortsatte med att öppna poängen för Real Madrid på en vackert placerad passning av ingen mindre än Madrids räddare Karim Benzema.

Efter Madrids mål såg Barcelona förvirrad ut. Det var svårt för dem att skapa några direkta chanser. Men efter några nickade försök av Luke De Jong gjorde Madrid äntligen misstaget att ge De Jong kvitteringen.

Det var Eder Militao med en dålig rensning som avledde De Jong in i Real Madrids nät. Ousmane Dembele ledde laddningen för Barcelona i andra halvlek och katalonierna såg ut som den bättre sidan.

Madrid slog dock till igen med Karim Benzema som slog in bollen i hörnet efter en bra räddning från Ter Stegen. Det var Vinicius vars skott föll på Benzema. Benzema hade redan träffat stolpen en gång och skulle inte missa igen.

Det kändes som om det var över för Barcelona men Ansu Fati kom in som en supersub och kvitterade för Barcelona i den 83:e minuten. Även i tilläggstid drog Dembele ut en fantastisk räddning från Courtois för att hålla matchen oavgjord.

Valverde fortsatte dock med att göra vinnaren för Madrid i den 98:e minuten. Om man tittar på målet så fanns det 5 Madrid-spelare i Barcas box och det var ett ganska nedslående mål att släppa in.

Barcelona har nu förlorat 5 Clasicos i rad

I slutet av dagen var det ytterligare ett nederlag för Xavis män. De har nu förlorat 5 Classico i rad och pressen bygger på den spanska managern. Det var några överraskande beslut med inkluderingen av Ferran Torres och De Jong på mittfältet.

Barcelona går igenom en svår situation och även skador har varit en stor börda för klubben. Gårkvällen var bra när det gällde att se Fati och Pedri göra sin återkomst till klubben.

Nu när deras Super Cup-dröm är över kommer Barcelonas fokus att ligga på Europa League och säkra en topp 4-plats i La Liga. Det kommer att ta lång tid att bygga upp klubbens arv men de måste fortsätta att ta små steg i rätt riktning.